Alaska Air Handbagage Afmetingen

Alaska Air is vanzelfsprekend dé maatschappij als je moet vliegen rondom Alaska. Denk dan vooral ook aan vluchten richting Hawaii of Californië. De handbagage regels zijn redelijk ruim en zijn in de zomer van 2018 gewijzigd. 

Handbagage regels bij Alaska Air

Bij Luchtvaartmaatschappij Alaska Air is de toegestane handbagage afmeting 56cm x 36cm x 23cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze reglementen? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Alaska Air. De afmetingen van dit extra item bij Alaska Air bedragen maximaal: 40cm x 30cm x 15cm.

Horizon- en SkyWest-bagageservice aan het vliegtuig

Vanwege kleinere overhead-opslag en onder de stoelruimte op vliegtuigen die worden bestuurd door Horizon Air of SkyWest (Bombardier Q400 of CRJ-vliegtuigen), zullen grotere handbagage-items op een kartonnen kar worden geplaatst voordat ze aan boord gaan. Hiervoor gelden wel dezelfde afmetingen.

 • Meer gedetailleerde info over de bagage is te vinden bij Alaska Air zelf.

Alaska Air handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Alaska Air, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Alaska Air
Handbagage Normaal 56cm 36cm 23 cm ( 22 x 14 x 9 inch )
Maximale Gewicht Onbekend
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm (Is onduidelijk, dus meest gebruikte afmetingen genomen)

alaska-air regels handbagage afmetingenAlaska Air Ruimbagage & Uitzonderlijke Bagage

Bij Alaska Air kent men net als bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen wat uitzonderingen en specifieke regels. Hier een opsomming van enkele van deze specifieke regels:

 • Vanwege de beperkte ruimte in de opbergvakken moeten sommige bagagestukken mogelijk toch bij de gate worden ingecheckt.
 • De afmetingen van uw bagage zijn inclusief handgrepen en wielen.

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de Alaska Air handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak

De vloot van Alaska Air

Alaska Airlines blijft zich richten op het verbeteren van zowel het passagierscomfort als onze brandstofefficiëntie. We onderhouden een jonge operationele vloot van 162 Boeing 737-vliegtuigen, 71 Airbus A320-familievliegtuigen, 39 Bombardier Q400-vliegtuigen en 26 Embraer 175-vliegtuigen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.