British Airways Handbagage Afmetingen

British Airways is de ‘flag carrier' van het Verenigd Koninkrijk. Als je kijkt naar het aantal vliegtuigen is British Airways de grootste maatschappij van het Verenigd Koninkrijk, gemeten in het aantal passagiers komt het echter op de tweede plek na EasyJet. British Airways ontstond in 1974 na een fusie van vier Britse maatschappijen, en de maatschappij is een van de mede oprichters van de OneWorld alliantie. De maatschappij opereert bijna 300 vliegtuigen waarmee het jaarlijks zo'n 40 miljoen passagiers rondvliegt. British Airways heeft twee hubs op twee Britse vliegvelden: op Heathrow Airport en op Gatwick Airport. In 2011 is de maatschappij gefuseerd met de Spaanse vliegtuigmaatschappij Iberia. In 2012 kwam daar het eveneens Spaanse Vueling bij. De drie maatschappijen behoren nu officieel tot de International Airlines Group.

De afmetingen handbagage bij British Airways

british airways logoBritish Airways is een van de betere maatschappijen als het gaat om handbagage. Op elke vlucht mogen kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen 1 gratis stuk handbagage bij zich hebben. De maximale afmetingen hiervan zijn 56 x 45 x 25 centimeter. Baby's jonger dan 24 maanden mogen ook een stuk handbagage (in het Engels: cabin bag) bij zich hebben, als ze deze nodig hebben tijdens de vlucht. Behalve een stuk handbagage mag je ook nog een accessoire meenemen. Ook dit is gratis en toegestaan voor iedereen behalve voor baby's onder de 24 maanden. De maximale afmetingen van de accessoire handbagage is bij British Airways 45 x 35 x 20 centimeter. Het maximale gewicht per tas is 23 kilogram, je moet zelf in staat zijn om de handbagage in de bagagevakken boven je stoel te plaatsen, of om de accessoire onder je stoel te schuiven.

Afmetingen & Gewicht British Airways
Handbagage Normaal 56cm 45cm 25 cm
Maximale Gewicht 12 kg
Carry-on (persoonlijk) Item 45cm 35cm 20cm

Ruimbagage British Airways

De maximale afmetingen van de ruimbagage is 90 x 75 x 43 centimeter. Er zijn speciale regelingen voor sportbagage of golfbagage, je zult British Airways dan even zelf moeten contacteren. (23Kg)

Screenshot Bagage Regels BA

baggage Regels B

Beste Handbagage voor British Airways

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de BA handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak