Cathay Pacific Handbagage Afmetingen

Cathay Pacific is een vooruitstrevende luchtvaartmaatschappij. Zo heeft Cathay ook een chatbot die uitsluitend in het Engels kan helpen met bagage eisen. Echter heeft u vanzelfsprekend ook genoeg van de info op deze pagina. 

Handbagage regels bij Cathay Pacific

Bij Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is de toegestane handbagage afmeting 56cm 36cm 23cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze reglementen? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Cathay Pacific. De afmetingen van dit extra item bij Cathay Pacific zijn: 40cm 30cm 15cm.

Cathay Pacific handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Cathay Pacific, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Cathay Pacific
Handbagage Normaal 56 cm 36 cm 23 cm
Maximale Gewicht 7 kg
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm

handbagage cathayCathay Pacific Ruimbagage & Uitzonderlijke Bagage

Bij Cathay Pacific kent men net als bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen wat uitzonderingen en specifieke regels. Hier een opsomming van enkele van deze specifieke regels:

  • Vanwege de beperkte ruimte in de opbergvakken moeten sommige handbagage stukken mogelijk toch bij de gate worden ingecheckt.
  • De afmetingen van uw bagage zijn inclusief handgrepen en wielen.

Incheck bagage / Ruimbagage

  • 2 stuks – gecombineerde gewicht 30 kg (Op de meeste vluchten)
  • 2 stuks – 23 kg per stuk (Vluchten naar, van of via Noord- en Zuid-Amerika)
  •  1 stuk – 23 kg (Hongkong van/naar Auckland/Christchurch – rechtstreekse vluchten)

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.