Afmetingen handbagage Corendon

Corendon Dutch Airlines is een dochtermaatschappij van het Turkse Corendon Airlines. De luchtvaartmaatschappij vliegt vooral op bestemmingen rond de Middellandse Zee en ook vooral naar Turkije. De maatschappij bezit twee moderne Boeing 737-800 vliegtuigen, in de zomer van 2014 heeft het bovendien nog twee Boeing 737-800 vliegtuigen geleased. Opgericht in 2010 is het een van de nieuwste maatschappijen in Nederland. Corendon Airlines zelf (de Turkse versie) werd al in 2005 opgericht.Maximaal gewicht en afmetingen van de handbagage bij Corendon Airlines

corendon logoQua handbagage is Corendon Airlines een strenge maatschappij. Het maximale gewicht tot waar het gratis is, is 7 kilogram. De maximale afmetingen van de handbagage bij Corendon zijn 55 x 35 x 25 centimeter. Laptops, handtassen, grote damesportemonnees cameratassen of andere kleinere accessoires worden niet geaccepteerd bij Corendon Airlines. Het beste is dus gewoon om alles in 1 tas te proppen. In de handbagage mag je geen producten met lucht erin (zoals een voetbal) meenemen. Dit heeft alles te maken met de veiligheid aan boord van het vliegtuig.

De afmetingen van de handbagage bij Corendon zijn overigens inclusief handvaten, wieltjes en dingen die uitsteken!

Bagage in het ruim meenemen, online en op de luchthaven
Ruimbagage meenemen kan in het vrachtruim onderin het vliegtuig. Het tarief is hierbij gebaseerd op het gewicht. Onderstaande tarieven zijn de online tarieven.

  • 0-20 kilogram: €6 per enkele reis
  • 21-30 kilogram: €18 per enkele reis
  • 31-40 kilogram: €30 per enkele reis.
  • Let op: een koffer mag maximaal 32 kilogram wegen! Gewichten hierboven zijn dus het totaalgewicht

Als je twee stuks handbagage denkt mee te nemen, dan gaat de tweede (als je gesnapt wordt door het personeel) gewoon het vrachtruim in, tegen de volgende tarieven (deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2015). Dit zijn dus de tarieven op de luchthaven (als je dus online geen of te weinig bagage hebt geboekt)

  • 0 tot en met 20 kilogram: €16 per enkele reis
  • 21 tot en met 30 kilogram: €28 per enkele reis
  • 31 tot en met 40 kilogram: €40 per enkele reis
  • 41 tot en met 50 kilogram: €7 per kilo extra
  • Let op: een koffer mag maximaal 32 kilogram wegen! Gewichten hierboven zijn dus het totaalgewicht

Ruimbagage is bij te boeken tot 5 uur voor vertrek, vanaf 6 weken van tevoren.