Regels over de handbagage afmetingen bij EasyJet

EasyJet is een Britse low cost maatschappij, in 1995 opgericht door een Griekse zakenman. De vliegtuigmaatschappij is vergelijkbaar met Ryanair. Het grote verschil met de Ierse concurrent is het model vliegtuig. Ryanair vliegt met Boeing 737’s, EasyJet met Airbus A319/A320’s. Het Britse lage kosten bedrijf heeft inmiddels 201 van deze Frans-Duitse vliegmachines. De huidige CEO van EasyJet is sinds 2010 Carolyn McCall, die het bedrijf tot een succes maakte. Van oktober 2013 tot en met september 2014 vervoerde de prijsvechter bijna 65 miljoen passagiers.Handbagage afmetingen bij EasyJet

easyjet logoBij EasyJet zijn er twee opties voor het meenemen van handbagage. Je kunt een stuk handbagage met de afmetingen 50 x 40 x 20 centimeter meenemen. Als dit inclusief handvaten / eventuele wieltjes is, dan kun je deze gegarandeerd meenemen aan boord. Je kunt ook een stuk handbagage met maximale afmetingen 56 x 45 x 25 centimeter, ook inclusief wieltjes en/of handgrepen. Deze kan niet gegarandeerd mee aan boord. Mocht deze vanwege de drukte niet meer in de bagagevakken boven de stoelen passen dan kan het zijn dat deze zonder extra kosten in het bagageruim geplaatst moet worden. Dit zijn de enige noemenswaardige regels over handbagage afmetingen bij Easyjet.

Mocht er een baby (24 maanden of jonger) meereizen (op de stoel van een begeleidende volwassene), dan geldt bij EasyJet de regel dat deze geen extra handbagage bij zich mag hebben. In de handbagage van de begeleidende volwassene moeten dus ook al de extra spullen zitten om de baby te verzorgen. Uitzondering is als de baby een eigen stoel heeft, in dit geval mag de baby / het kind ook ‘eigen handbagage’ meenemen.

Bagage in het ruim van het vliegtuig

Bij EasJet is het natuurlijk ook mogelijk om ruimbagage mee te nemen naar de vakantiebestemming. De totale afmeting van de bagage bij EasyJet in het ruim is 275 centimeter. Een koffer van 100 x 100 x 75 centimeter is dus nog net toegestaan. Het maximale gewicht is 20 kilogram. Omdat EasyJet ook het liefst alles online verkoopt, kosten zaken op de website aanzienlijk minder dan op de luchthaven. Een voorbeeld: elke kilo overbagage kost online €4 extra, op de luchthaven echter €13 extra. Een ruimkoffer kan maximaal 32 kilogram zijn, daarboven mag het niet meer mee.