De afmetingen van de handbagage bij Emirates

Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten, kort VAE. De airline die in 1985 werd opgericht opereert vanuit Dubai. Emirates is de grootste gebruiker van de Airbus A380, het heeft nu al 55 van deze vliegtuigen in dienst en heeft orders voor nog eens 85. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, met plaats voor meer dan 500 passagiers in drie klassen. In totaal heeft Emirates meer dan 200 vliegtuigen. De maatschappij vliegt ook non stop naar Amsterdam Schiphol Airport met een A380 en met een 777. Het Arabische luchtvaartbedrijf vervoert jaarlijks zo’n 45 miljoen passagiers.emirates logoMaximale afmetingen van de handbagage bij Emirates

Emirates is een bedrijf dat vooral inzet op luxe. Toch zijn er ook maximale afmetingen van de handbagage bij Emirates. Dit is vooral omdat de bagagevakken boven de hoofden van de passagiers simpelweg niet heel erg groot zijn. De maximale afmetingen van de handbagage zijn 55 x 38 x 20 centimeter. Het maximale gewicht is 7 kilogram. Een accessoire is niet toegestaan, tenzij je met Business of met First class reist. In dat laatste geval mag je nog een tweede stuk handbagage ter grootte van 45 x 35 x 20 centimeter meenemen. Dit zijn dus de maximale afmetingen van de handbagage bij Emirates van het tweede stuk handbagage. Ook dit maximale gewicht is 7 kilogram. Hoewel het toch restricties zijn, is dit wel het grootste wat je tegen zult komen in de wereld van de vliegtuigmaatschappijen en maximale afmetingen van handbagage.

Een passagier die met Economy Class reist kan 30 kilogram gratis meenemen aan ruimbagage. Business Class is 40 kilogram, First Class kan 50 kilogram gratis meenemen.