Emirates Handbagage Afmetingen

Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten, kort VAE. De airline die in 1985 werd opgericht opereert vanuit Dubai. Emirates is de grootste gebruiker van de Airbus A380, het heeft nu al 55 van deze vliegtuigen in dienst en heeft orders voor nog eens 85. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, met plaats voor meer dan 500 passagiers in drie klassen. In totaal heeft Emirates meer dan 200 vliegtuigen. De maatschappij vliegt ook non stop naar Amsterdam Schiphol Airport met een A380 en met een 777. Het Arabische luchtvaartbedrijf vervoert jaarlijks zo'n 45 miljoen passagiers.

emirates logoMaximale afmetingen van de handbagage bij Emirates

Emirates is een bedrijf dat vooral inzet op luxe. Toch zijn er ook maximale afmetingen van de handbagage bij Emirates. Dit is vooral omdat de bagagevakken boven de hoofden van de passagiers simpelweg niet heel erg groot zijn. De maximale afmetingen van de handbagage zijn 55 x 38 x 20 centimeter. Het maximale gewicht is 7 kilogram. Een accessoire is niet toegestaan, tenzij je met Business of met First class reist. In dat laatste geval mag je nog een tweede stuk handbagage ter grootte van 45 x 35 x 20 centimeter meenemen. Dit zijn dus de maximale afmetingen van de handbagage bij Emirates van het tweede stuk handbagage. Ook dit maximale gewicht is 7 kilogram. Hoewel het toch restricties zijn, is dit wel het grootste wat je tegen zult komen in de wereld van de vliegtuigmaatschappijen en maximale afmetingen van handbagage.

Emirates handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Emirates, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Emirates
Handbagage Normaal 55cm 38cm 20 cm
Maximale Gewicht 7 kg (Brazilië = 10kg+)
Carry-on (persoonlijk) Item max 115 cm ( lengte+ breedte+ diepte)

Een passagier die met Economy Class reist kan 30 kilogram gratis meenemen aan ruimbagage. Business Class is 40 kilogram, First Class kan 50 kilogram gratis meenemen.

Emirates screenshot van de regels

bagage emirates

Beste Handbagage voor Emirates

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de Emirates handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak