De afmetingen van de handbagage bij Flybe

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Het Engelse bedrijf bezit 70 vliegtuigen waaronder 45 Bombardiers en de rest Embraers. Het bedrijf heeft een vrij uitgebreid routenetwerk: 180 routes van en naar 65 Europese luchthavens. Het bedrijf vervoert jaarlijks zo’n 8 miljoen passagiers. Flybe is een lage kosten maatschappij, wat betekent dat de tickets vrij goedkoop zijn. Mocht je echter wat te drinken willen aan boord, dan is dit niet inclusief: je zult ervoor moeten betalen.De maximale afmetingen van de handbagage bij Flybe

flybe logoFlybe is redelijk streng het met handbagage beleid. De maximale afmetingen van de handbagage bij Flybe zijn 55 x 35 x 20 centimeter. Let op: dit is inclusief de wieltjes of handvaten of andere dingen die uitsteken! Meet dus de afmetingen van jouw handbagage even op voordat je vertrekt, dit kan je veel geld schelen. Mocht het namelijk te groot zijn, dan past het niet in het vliegtuig. Het probleem waar je dan tegenaan loopt is dat ze door jouw te grote afmetingen, jouw ‘handbagage’ in het ruim willen vervoeren. Dit kost extra geld wat jij zult moeten betalen. Het maximale gewicht is overigens 10 kilogram. Een extra accessoire is niet toegestaan bij Flybe, tenzij je met het All In tarief vliegt. Bij een extra accessoire (bovenop de handbagage) kun je denken aan een laptop of een damestas. Mocht je dit wel hebben dan kun je dit het beste in je normale handbagage proppen.

De ruimbagage
Bij Flybe zijn er 3 klassen. Just Fly, Get More en All In. Hoewel het grootste verschil het verschil in prijs is, zijn er qua kwaliteit natuurlij ook een aantal verschillen. Ten eerste, bij Just Fly zit de ruimbagage niet inbegrepen in de prijs van het ticket. Bij Get More zit er 1 ruimbagage bij, met All In kun je twee stuks ruimbagage meenemen. Het maximale gewicht per stuk ruimbagage is 20 kilogram. Het komt natuurlijk bovenop de handbagage.