Flybe Handbagage Afmetingen

Flybe is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa. Het Engelse bedrijf bezit 70 vliegtuigen waaronder 45 Bombardiers en de rest Embraers. Het bedrijf heeft een vrij uitgebreid routenetwerk: 180 routes van en naar 65 Europese luchthavens. Het bedrijf vervoert jaarlijks zo'n 8 miljoen passagiers. Flybe is een lage kosten maatschappij, wat betekent dat de tickets vrij goedkoop zijn. Mocht je echter wat te drinken willen aan boord, dan is dit niet inclusief: je zult ervoor moeten betalen.

De maximale afmetingen van de handbagage bij Flybe

flybe logoFlybe is redelijk streng het met handbagage beleid. De maximale afmetingen van de handbagage bij Flybe zijn 55 x 35 x 20 centimeter. Let op: dit is inclusief de wieltjes of handvaten of andere dingen die uitsteken! Meet dus de afmetingen van jouw handbagage even op voordat je vertrekt, dit kan je veel geld schelen. Mocht het namelijk te groot zijn, dan past het niet in het vliegtuig. Het probleem waar je dan tegenaan loopt is dat ze door jouw te grote afmetingen, jouw ‘handbagage' in het ruim willen vervoeren. Dit kost extra geld wat jij zult moeten betalen. Het maximale gewicht is overigens 10 kilogram. Een extra accessoire is niet toegestaan bij Flybe, tenzij je met het All In tarief vliegt. Bij een extra accessoire (bovenop de handbagage) kun je denken aan een laptop of een damestas. Mocht je dit wel hebben dan kun je dit het beste in je normale handbagage proppen.

Flybe handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Flybe, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Flybe
Handbagage Normaal 55cm 35cm 25 cm
Maximale Gewicht 10 kg (Combinatie van alle handbagage)
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm

 

Beste Handbagage voor FlyBe

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de Flybe handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak

De ruimbagage bij Flybe

Bij Flybe zijn er 3 klassen. Just Fly, Get More en All In. Hoewel het grootste verschil het verschil in prijs is, zijn er qua kwaliteit natuurlijk ook een aantal verschillen. Ten eerste, bij Just Fly zit de ruimbagage niet inbegrepen in de prijs van het ticket. Bij Get More zit er 1 ruimbagage bij, met All In kun je twee stuks ruimbagage meenemen. Het maximale gewicht per stuk ruimbagage is 20 kilogram. Het komt natuurlijk bovenop de handbagage.

Screenshot bagage regels Flybeflybe handbagage regels