Icelandair Handbagage Afmetingen

Wil je naar of Via ijsland vliegen? Dan kom je Iceland Air zeker tegen. 

Handbagage regels bij Iceland air

Bij Luchtvaartmaatschappij Icelandairis de toegestane handbagage afmeting 55cm 40cm 20cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze regelementen? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Icelandair. De afmetingen van dit extra item bij Icelandair zijn: 40cm 30cm 15cm.

Icelandair handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Icelandair, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Icelandair
Handbagage Normaal 55cm 40cm 20cm
Maximale Gewicht 10 kg
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm

Icelandair Ruimbagage & Uitzonderlijke Bagage

Bij Icelandair kent men net als bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen wat uitzonderingen en specifieke regels. Hier een opsomming van enkele van deze specifieke regels:

 • Let op: vanwege beperkte ruimte kan Saga Premium Flex-passagiers worden gevraagd om hun tweede stuk handbagage in te checken. Dit wordt niet onder de bagagevrijstelling gerekend en er worden ook geen aanvullende kosten in rekening gebracht.

icelandair handbagage regels

Ruimbagage Icelandair

Als u tijdens uw reis met meer dan één luchtvaartmaatschappij vliegt, kunnen er andere bagagetoeslagen van toepassing zijn.  U kunt ook de regels voor wat er wel en niet in uw bagage mee mag raadplegen.  

Totale afmetingen (lengte + breedte + hoogte) van een stuk ingecheckte bagage mogen niet groter zijn dan 158 cm. 

Tarieftype Vrijstelling
Saga Premium Flex 2 koffers van max. 32 kg per stuk
Saga Premium 2 koffers van max. 32 kg per stuk
Economy Comfort 2 koffers van max. 23 kg per stuk
Economy Flex 1 koffer van max. 23 kg
Economy Standard 1 koffer van max. 23 kg
Economy Light Geen ingecheckte bagage (tegen betaling beschikbaar)
Saga Gold- en Saga Silver-leden 1 extra stuk bagage naast de algemene bagagevrijstelling. Gewicht afhankelijk van cabinetype**
Baby's Voor baby's mag 1 ingecheckte koffer mee (behalve in Economy Light). Een kinderwagen en kinderzitje of draagmand zijn altijd inbegrepen.
Kinderen van 2-11 jaar oud Kinderen van 2-11 jaar oud hebben dezelfde bagagevrijstelling als een volwassene in dezelfde klasse. Daarbij is een volledig inklapbare kinderwagen gratis toegestaan***

Beste Handbagage voor Iceland Air

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de Iceland Air handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.