Afmetingen van de handbagage bij KLM

KLM is kort voor Koninklijke luchtvaartmaatschappij het is de Nationale maatschappij van Nederland met haar thuishaven Schiphol Amsterdam Airport. In 2004 fuseerde KLM met het Franse Air France. Het moederbedrijf van KLM is dan ook Air France-KLM. KLM is de oudste onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld. KLM dan ook al in 1919 opgericht.klm logoMaximale afmetingen handbagage van de KLM

KLM heeft een uitgebreid netwerk van 210 bestemmingen (anno 2015). Hieronder vallen Europese bestemmingen, maar ook bestemmingen van Noord-Amerika tot en met Zuid-Oost Azië. Dit is de reden dat KLM niet een en dezelfde handbagageregel kan hanteren op al haar vluchten. De maximale afmetingen van de handbagage bij KLM zijn wel op alle vluchten hetzelfde: maximaal 55 × 25 × 35 centimeter groot. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een laptop of een camera. Heb je een businessclass ticket geboekt? Dan mag je een tweede stuk handbagage meenemen met een maximale grootte van 45 × 25 × 35 centimeter. Deze twee tassen samen mogen niet zwaarder zijn dan 18 kilogram. Heb jij een flying blue pas, ben je deelnemer van sky-team of doe je mee aan een ander zakelijk programma? In dat geval kun je een stuk gratis handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 × 25 × 35 centimeter. Ook in dit geval mag je een accessoire meenemen, de handbagage in het accessoire samen mogen niet zwaarder zijn dan 18 kilogram.

De ruimbagage

Bij KLM moet je in principe betalen voor de ruim bagage. Uitzonderingen zijn intercontinentale KLM vluchten, de flexibele tickettypes Y en B en Business Class passagiers (zij mogen zelfs twee koffers meenemen). Weet je niet zeker of jij nou moet betalen voor jouw handbagage of ruim bagage? Bekijk dan de bagage informatie op de website van KLM, onder “mijn reis”.