Gewicht en afmetingen van de handbagage bij Lufthansa

Lufthansa is de grootste maatschappij uit Duitsland. Met meer dan 200 bestemmingen, bijna 300 vliegtuigen en meer dan 75 miljoen passagiers in 2013 is het na Ryanair gemeten in passagiers de grootste airline van Europa. Het is onderdeel van de Lufthansa Group, een luchtvaartbedrijf met aandelen in Brussels Airlines (45%), Swiss Air Lines (100%), Germanwings (100%), Austrian Airlines (100%), Luxair (14%), SunExpress (50%) en nog veel meer luchtvaartmaatschappijen in Europa. De complete Lufthansa Group vervoert meer dan 100 miljoen passagiers per jaar. Lufthansa is overigens een van de medeoprichters van StarAlliance, de grootste luchtvaartalliantie ter wereld.Gewicht en afmetingen van de handbagage bij Lufthansa

lufthansa logoDe maximale afmetingen van de handbagage bij Lufthansa is 55 x 40 x 23 centimeter. Omdat Lufthansa altijd op zakenreizigers is gefocust, mogen opgevouwen kledinghoezen ook mee als handbagage: 57 x 54 x 15 centimeter. Als je reist met economy class of met premium economy class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen met een maximaal gewicht van 8 kilogram. Business Class en First Class reizigers mogen 2 stuks handbagage meenemen. De afmetingen van de handbagage bij Lufthansa Business / First Class zijn dan hetzelfde, het gewicht ook. Het is ook toegestaan om een extra accessoire van 40 x 30 x 10 centimeter mee te nemen. Een voorbeeld hiervan is een laptop of een camera. Buggy’s, loophulpmiddelen of rolstoelen kunnen overigens ook gratis mee. Vaak worden deze wel meegenomen in het vrachtruim.

Ruimbagage bij Lufthansa
Lufthansa is een goede maatschappij, iedereen kan daarom minimaal 1 stuk ruimbagage meenemen van 23 kilogram (economy class). Premium economy en business mogen er zelfs 2 meenemen, met een gezamenlijk gewicht van 32 kilogram. First Class mag er 3 meenemen, ook max. 32kilogram. Heb je economy geboekt en wil je een extra koffer meenemen? Dan kost dit €75 extra.