Pegasus Airlines Handbagage Afmetingen

Pegasus Airlines is een Turkse luchtvaartmaatschappij gestationeerd in Istanbul. 

Handbagage regels bij Pegasus Airlines

Bij Luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlinesis de toegestane handbagage afmeting 55cm 40cm 20cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze regelementen? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Pegasus Airlines. De afmetingen van dit extra item bij Pegasus Airlines zijn: 40cm 30cm 15cm.

Pegasus Airlines handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Pegasus Airlines, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Pegasus Airlines
Handbagage Normaal 55cm 40cm 20cm
Maximale Gewicht 8 kg
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm

bagage-pegasus

Pegasus Airlines Ruimbagage & Uitzonderlijke Bagage

Bij Pegasus Airlines kent men net als bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen wat uitzonderingen en specifieke regels. Hier een opsomming van enkele van deze specifieke regels:

 • Vanwege de beperkte ruimte in de opbergvakken moeten sommige bagagestukken mogelijk toch bij de gate worden ingecheckt.
 • De afmetingen van uw bagage zijn inclusief handgrepen en wielen.
 • Pegasus heeft veel regels rondom bagage, lees ze goed door:
  • Hand- of handbagage heeft betrekking op alle items die de Passagiers tijdens de vlucht met zich meebrengen. Handbagage wordt tijdens de vlucht met de passagier in de cabine vervoerd. Cabinebagage en de inhoud ervan worden door de Passagiers zelf gecontroleerd en verantwoordelijk gehouden. Elke Passagier is persoonlijk aansprakelijk voor alle vergeten, verloren, beschadigde items of items die schade toebrengen aan andere Passagiers van goederen. Pegasus aanvaardt in dit opzicht geen enkele verantwoordelijkheid.
  • Om instappen en accommodatie binnen het vliegtuig te versnellen en te vergemakkelijken, mag elke passagier slechts één handbagage met een maximumgewicht van 8 kilogram en maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm, plus één rugzak of handtas of laptop meenemen of cameratas met maximale afmetingen van 35 cm x 20 cm x 20 cm of een kinderwagentas, gratis. Passagiers die meer stukken bij zich hebben, zullen worden gevraagd om de overtollige tassen te leveren voor het laden in het vrachtruim van het vliegtuig tijdens het instappen. Het maximumgewicht voor handbagage voor passagiers met tickets die zijn uitgegeven onder het Business Flex-pakket is 12 kilogram.
  • Bassinets of handkarren gedragen door Passagiers die met kinderen reizen en draagbare rolstoelen of krukken die door Passagiers worden gebruikt, zullen tijdens het instappen worden meegenomen voor vervoer in het vrachtruim van het vliegtuig.
  • In het geval van de laatste controle bij het aan boord gaan, wordt vastgesteld dat de handbagage die wordt vervoerd door onze Passagiers die aan boord gaan van een vlucht buiten Turkije de gespecificeerde gewichts-, dimensie- en stuklimieten overschrijden. Elk stuk dat de voorgeschreven limieten overschrijdt, wordt in de vrachtruimte geladen, afhankelijk van een extra kosten van EUR 50 per stuk, ongeacht de toegestane hoeveelheid ingecheckte bagage onder het ticket.
  • Indien tijdens de laatste controle bij het aan boord gaan is vastgesteld dat de handbagage die wordt vervoerd door onze Passagiers die aan boord gaan van een vlucht in Turkije (eerste punt van vertrek of overstappunt) de gespecificeerde gewichts-, dimensie- en stuklimieten overschrijden, zal het extra gewicht van de handbagage worden overschreden. toegevoegd aan de toegestane hoeveelheid ingecheckte bagage en het bedrag dat de toegestane hoeveelheid ingecheckte bagage overschrijdt, aan de passagier in rekening wordt gebracht tegen de geldende extra bagagetoeslagtarieven en de betreffende hutbagage wordt geladen in de bagageruimte. Toeslag voor ingecheckte bagage wordt niet toegevoegd voor de berekening van de toeslag voor extra bagage.
  • Voor passagiers die vanuit Turkije vertrekken en internationale vluchten met tickets die zijn uitgegeven onder het basispakket zonder ingecheckte bagage, worden extra kosten in rekening gebracht voor elke cabinebagage die de toepasselijke gewichts-, dimensie- en stuklimieten overschrijdt, afhankelijk van de extra bagage van 0-20 kilogram Toegestane vergoeding voor de relevante route voor de eerste 20 kilogram en de extra gewichtsvergoedingen voor extra gewicht boven 20 kilogram volgens de geldige extra toegestane bagage.

Beste Handbagage voor Pegasus Airlines

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de pegasus handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak

 

1 reactie

  • Esther op januari 11, 2022 om 3:46 pm
  • Reageer

  Ik vlieg met Pegasus naar Libanon (via Istanbul). Nu heb ik naast mijn koffer een bagage mee van 130 * 45 *45. Mag ik dit gewoon meenemen als ik 20 kg extra heb geboekt (naast de boeking voor mijn koffer)? Zo nee, waar moet de afmeting aan voldoen ?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.