Afmetingen van de handbagage bij Ryanair

Ryanair is opgericht in 1985. De ultra low cost airline is de grootste maatschappij van Europa. De maatschappij richtte zich vanaf de jaren 90 op het no frills concept. Geen gratis drankjes of snacks aan boord, geen transfers en een eenvoudig prijs schema. De huidige topman is Michael O’leary, hij staat al sinds 1991 aan het roer bij de Ierse prijsvechter. Ryanair heeft momenteel 301 Boeing 737-800’s in dienst. In 2014 vervoerder de vliegtuigmaatschappij meer dan 85 miljoen passagiers.Maximale afmetingen van de handbagage bij Ryanair in 2016

ryanair logoBij Ryanair mag elke passagier maximaal twee tassen inchecken. Dit aantal is in 2016 opgebouwd uit één stuk handbagage met een gewicht van maximaal 10 kg en met maximale afmetingen van 55 × 40 × 20 cm. De afmetingen van de handbagage bij Ryanair staan dus vast, ze zijn hier heel streng mee! Ook mag er een kleine tas van maximaal 35 × 20 × 20 cm meegenomen worden. Een baby telt in het geval van handbagage niet als een persoon. Dit betekent dat de baby zelf geen handbagage mag meenemen een babytas tot 5 kg is echter wel toegestaan. De begeleidende volwassene mag dit extra meenemen. Een baby meenemen kost overigens € 20 per vlucht.

Let zeker bij Ryanair goed op deze maximale afmetingen! De maatschappij staat erom bekend om hier heel streng mee om te gaan; werknemers schijnen zelfs premies te krijgen als ze passagiers betrappen op het meenemen van te grote handbagage. Als het inderdaad te groot is, moet de handbagage in het ruim van het vliegtuig worden geplaatst. Dit is niet goedkoop, het kost zo’n €50.

Ruimbagage bij Ryanair

Ruimbagage is in 2016 vrij duur bij Ryanair. Aangezien Ryanair alle activiteiten online concentreert kost het op de website van de prijsvechter veel minder dan op de luchthaven zelf. In het laagseizoen kost een stuk ingecheckte bagage tot 15 kilogram €15 tot € 20. Online kost het echter €30 tot €40. In het hoogseizoen is het verschil nog groter. Ruimbagage tot 15 kilogram kost dan €25 tot €35 online, maar €50 tot €70 op de luchthaven. Overigens ligt het precieze bedrag aan de bestemming. Regel de ruimbagage dus op de website van Ryanair, dat bespaart je een hoop geld!