Afmetingen van de handbagage bij Transavia

Transavia is een Nederlands maatschappij welke een 100% dochter van KLM is. De prijsvechter is een van de hoofdgebruikers van Schiphol Airport en is ook op andere vliegvelden in Nederland zoals Eindhoven Airport Rotterdam Airport en Eelde Airport actief (gegevens 2018). Transavia heeft ook een tak in Frankrijk waar het onder de naam Transavia France opereert.  Het bedrijf vliegt met moderne Boeing 737-700 of 737-800’s. De vliegtuigmaatschappij heeft 31 van deze toestellen in gebruik. De bestemmingen van Transavia liggen vooral in Zuid-Europa en in Noord Afrika.2018: Maximale afmetingen van de handbagage bij Transavia

Als je handbagage wil meenemen aan boord van een Transavia toestel, zal deze handbagage moeten voldoen aan een aantal eisen. Zo ook de maximale afmetingen, in 2018. Deze maximale afmetingen van de handbagage bij Transavia zijn 55 × 40 × 25 centimeter. Er wordt echter een maximale afmeting geadviseerd van maximaal 45 x 40 × 25 centimeter. Als je je houdt aan deze  kleinste maximale afmetingen, dan zal jouw handbagage altijd onder de stoel voor je. Als jouw handbagage wegens een druk vliegtuig niet in de bagage bakken of onder je stoel past dan zal jouw handbagage mee moeten in het ruim. Dat is vervelend als er dingen inzitten die je tijdens de vlucht wil hebben. Zorg er daarom voor dat jouw maximale afmetingen voldoen aan de 45 × 40 × 25  centimeter-regel. Op deze manier voorkom je dus onaangename verrassingen.

Overige regels bij Transavia

Bij Transavia mag je in 2018 per persoon één stuk handbagage meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een handtas een laptoptas of een tas als een Eastpak. Je kunt ook al jouw kleinere tasjes (camera tasje, laptoptas of kleine handtas) in een grotere tas stoppen. Op deze manier ga je slim om met de regels van Transavia. Het gewicht van één stuk handbagage mag maximaal 10 kg zijn. Wil jij weten hoeveel vloeistof jij mee mag nemen in dan de handbagage? Kijk dan op de website achter de link.