Handbagage meenemen bij TUIfly Netherlands

TUIfly Netherlands is een Nederlandse airline die zowel chartervluchten als lijnvluchten uitvoert naar populaire vakantiebestemmingen over de hele wereld. TUIfly (voormalig Arke en Arkefly) hoort bij TUI Nederland, wat op zijn beurt weer bij de TUI Airlines group hoort, een groep van zes Europese vliegtuigmaatschappijen die samen meer dan 150 vliegtuigen hebben. De andere leden zijn TUIfly uit Duitsland, Jetairfly uit België, TUIfly Nordic uit Zweden, Thomson Airways uit het Verenigd Koninkrijk en Corsair International uit Frankrijk. TUI heeft 5 Boeing 737-800’s, 1 Boeing 767-300 en 3 Boeing 787-8 Dreamliners. Er zijn verder nog 2 Boeing 787-8 Dreamliners besteld.Maximale afmetingen van de handbagage bij TUIfly

arkefly logoBij TUIfly kun je handbagage natuurlijk meenemen in de cabine. De maximale afmetingen zijn 55 x 40 x 25 centimeter. Het kan voorkomen dat er ruimtegebrek ontstaat in het vliegtuig, aangezien niet alle handbagage van de passagiers op drukke vluchten in de bagagevakken boven de stoelen past. Dan kan de handbagage kosteloos mee in het vrachtruim. Als je per se wilt dat je handbagage gegarandeerd mee kan, dan kun je het beste de afmetingen 50 x 40 x 20 centimeter hanteren. Als jouw handbagage inclusief wieltjes en handvaten niet groter is dan deze afmetingen, kan de handbagage gegarandeerd mee aan boord. Mochten de afmetingen van jouw handbagage toch groter zijn dan 55 x 40 x 25 centimeter, dan moet de handbagage in het vrachtruim worden vervoerd. Dit kost €50, aangezien de vlucht hierdoor vertraagd kan worden. Bij TUIfly geldt geen maximaal gewicht voor handbagage. Als je het zelf moeiteloos kunt opbergen in de bagagevakken dan mag het mee.

Vlieg je met kinderen? Baby’s onder 24 maanden gaan gratis mee op de stoel van iemand die 18 jaar of ouder is.Buggy’s, autostoelen of rolstoelen gaan ook in het vrachtruim mee. Dit is bij TUI gratis. Laat de buggy bij de gate achter en je krijgt hem bij aankomst weer terug. Er zijn hier geen maximale afmetingen voor.

Wil je sowieso ruimbagage meenemen, dan kan dit natuurlijk altijd. Het is bij TUI goedkoper om dit online te regelen. Mocht je op het vliegveld aankomen met meer of zwaardere ruimbagage dan verwacht, dan kun je je koffers natuurlijk wel meenemen. Toch kun je het beter online regelen, aangezien dit goedkoper is.