Handbagage Tui Afmetingen 2019

Laatste Update:

Tui is een Nederlandse airline die zowel chartervluchten als lijnvluchten uitvoert naar populaire vakantiebestemmingen over de hele wereld. TUI fly (voormalig Arke en Arkefly) hoort bij TUI Nederland, wat op zijn beurt weer bij de TUI Airlines group hoort, een groep van zes Europese vliegtuigmaatschappijen die samen meer dan 150 vliegtuigen hebben.

Maximale afmetingen van de handbagage bij TUI

Bij TUI kun je handbagage natuurlijk meenemen in de cabine. De maximale afmetingen zijn 55 x 40 x 25 centimeter. Het kan voorkomen dat er ruimtegebrek ontstaat in het vliegtuig, aangezien niet alle handbagage van de passagiers op drukke vluchten in de bagagevakken boven de stoelen past. Dan kan de handbagage kosteloos mee in het vrachtruim. Als je per se wilt dat je handbagage gegarandeerd mee kan, dan kun je het beste de afmetingen 50 x 40 x 20 centimeter hanteren. Als jouw handbagage inclusief wieltjes en handvaten niet groter is dan deze afmetingen, kan de handbagage gegarandeerd mee aan boord. Mochten de afmetingen van jouw handbagage toch groter zijn dan 55 x 40 x 25 centimeter, dan moet de handbagage in het vrachtruim worden vervoerd. Dit kan €50 kosten, aangezien de vlucht hierdoor vertraagd zou kunnen worden. Bij TUI fly geldt geen maximaal gewicht voor handbagage. Dit maximale gewicht is 10 KG.

TUI Handbagage regels:

Bij Luchtvaartmaatschappij Tui Fly is de toegestane handbagage afmeting 50cm 40cm 25cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze regels? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Tui Fly. De afmetingen van dit extra item bij Tui Fly zijn: 40cm 30cm 15cm. !!

Afmetingen Handbagage TUI

Een tabel met alle afmetingen van Tui Fly, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Tui Fly
Handbagage Normaal50cm 40cm 25 cm
Maximale Gewicht10 kg
Carry-on (persoonlijk) Item40cm 30cm 15cm

Vlieg je met kinderen? Baby’s onder 24 maanden gaan gratis mee op de stoel van iemand die 18 jaar of ouder is.Buggy’s, autostoelen of rolstoelen gaan ook in het vrachtruim mee. Dit is bij TUI gratis. Laat de buggy bij de gate achter en je krijgt hem bij aankomst weer terug. Er zijn hier geen maximale afmetingen voor.

Ruimbagage Tui

Wil je sowieso ruimbagage meenemen, dan kan dit natuurlijk altijd. Het is bij TUI goedkoper om dit online te regelen. Mocht je op het vliegveld aankomen met meer of zwaardere ruimbagage dan verwacht, dan kun je je koffers natuurlijk wel meenemen. Toch kun je het beter online regelen, aangezien dit goedkoper is.

Europese- en middellandse
Zee bestemmingen
Economy/Comfort
20 kg ruimbagage€ 18
25 kg ruimbagage€ 25
30 kg ruimbagage€ 30
40 kg ruimbagage€ 40
50 kg ruimbagage€ 50
Aruba, Bonaire, Curaçao, Miami
en Orlando Sanford
Economy / ComfortDeluxe
20 kg ruimbagage€ 40
25 kg ruimbagage€ 50
30 kg ruimbagage€ 60
40 kg ruimbagage€ 70inclusief
50 kg ruimbagage€ 80€ 30
Verre bestemmingen*Economy / ComfortDeluxe
20 kg ruimbagage€ 23
25 kg ruimbagage€ 30
30 kg ruimbagage€ 40
40 kg ruimbagage€ 50inclusief
50 kg ruimbagage€ 65€ 30

Beste Handbagage voor Tui

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor deTui handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • American Tourister Herolite
 • 83,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,45 KG
 • Echt een Top Koffer. Inhoud is verbijsterend ruim, en doordat de koffer zelf niks weegt kan je enorm veel mee nemen voordat de gewichtsgrens van de handbagage bereikt is.