Maximale afmetingen van de handbagage bij United Airlines

United Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die ontstaan is bij een fusie in 2010 tussen United Airlines en Continental Airlines. Het nieuwe bedrijf nam de naam van United Airlines over samen met het logo en de kleuren van Continental. De luchtvaartmaatschappij bezit meer dan 700 vliegtuigen. Het is een mix van Airbus en Boeing vliegtuigen, maar het overgrote deel is Boeing. De vliegtuigmaatschappij vervoert circa 140 miljoen passagiers per jaar, het is gemeten in passagiersaantallen dan ook de derde grootste maatschappij ter wereld. United Airlines is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance.Afmetingen van de handbagage bij United Airlines

united airlinesOp vluchten van United Airlines mag je als passagier een stuk handbagage en een accessoire meenemen. De maximale afmetingen van de handbagage bij United Airlines zijn 56 x 35 x 23 centimeter. Hij moet in het bagagevak boven de passagiersstoelen passen, dit is de reden dat de maatschappij de maximale handbagage afmetingen heeft ingesteld. Hij mag ook onder de stoel voor jouw stoel worden opgeborgen. Als accessoire kun je denken aan een camera, een laptop of een warme jas die je niet aanhebt. Dingen die ongeveer even groot zijn tellen natuurlijk ook. Mocht op de een of andere reden worden beoordeeld door het personeel van United Airlines dat de handbagage vanwege de veiligheid niet mee mag, dat de handbagage te grote afmetingen heeft of te zwaar is, dan wordt het als ruimbagage behandeld. Je kunt de handbagage (dat intussen ruimbagage is) dan nog wel meenemen, maar wel met een toeslag. De maximale afmetingen van de handbagage bij United Airlines is in vergelijking met andere maatschappijen best een redelijke!

Ruimbagage op United Airlines vluchten
Als ruimbagage mag je op long haul vluchten altijd 1 koffer zonder toeslag meenemen. Dit zit dus inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Voor een tweede koffer betaal je echter 100 Amerikaanse dollar. Het maximale gewicht van ruimbagage is 23 kilogram. De afmetingen zijn als volgt: maximaal 157 centimeter in lengte, breedte en hoogte. Het kan dus 50 x 30 x 87 centimeter zijn!