United Airlines Handbagage Afmetingen

United Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die ontstaan is bij een fusie in 2010 tussen United Airlines en Continental Airlines. De luchtvaartmaatschappij bezit meer dan 700 vliegtuigen. Het is een mix van Airbus en Boeing vliegtuigen, maar het overgrote deel is Boeing. De vliegtuigmaatschappij vervoert circa 140 miljoen passagiers per jaar, het is gemeten in passagiersaantallen dan ook de derde grootste maatschappij ter wereld. United Airlines is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance.

Handbagage afmetingen United Airlines

United Airlines is zeer ruim in het belied van handbagage en kent al jaren lang dezelfde structuur:
 • 56cm 35cm 22cm en een gewicht van 23kg

Uitgebreid: Afmetingen bij United Airlines

united airlinesOp vluchten van United Airlines mag je als passagier een stuk handbagage en een accessoire meenemen. De maximale afmetingen van de handbagage bij United Airlines zijn 56 x 35 x 23 centimeter. Hij moet in het bagagevak boven de passagiersstoelen passen, dit is de reden dat de maatschappij de maximale handbagage afmetingen heeft ingesteld. Hij mag ook onder de stoel voor jouw stoel worden opgeborgen, al wordt dat met dit grote formaat wel lastig passen. Als accessoire kun je denken aan een camera, een laptop of een warme jas die je niet aanhebt. Dingen die ongeveer even groot zijn tellen natuurlijk ook. Mocht op de een of andere reden worden beoordeeld door het personeel van United Airlines dat de handbagage vanwege de veiligheid niet mee mag, dat de handbagage te grote afmetingen heeft of te zwaar is, dan wordt het als ruimbagage behandeld. Je kunt de handbagage (dat intussen ruimbagage is) dan nog wel meenemen, maar wel met een toeslag.

Beste Handbagage voor United Airlines

De volgende drie handbagage koffers zijn uitvoerig getest en uiteindelijk geselecteerd voor de United Airlines handbagage afmetingen.  De eerste keuze is de beste keuze uit het top segment, de tweede is het meest verkocht. En de derde is de ideale budget keuze.

samsonite koffer
 • Samsonite Lite-Shock Spinner
 • 234,-
 • 55cm 40cm 20cm & 1,7 KG
 • De Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm is een handbagage koffer van polycarbonaat. Doordat het materiaal geweven is, is de koffer extra sterk. Zeer handig: de 360 graden roterende wielen.
Top Keuze
handbagage afmeting koffer
 • Samsonite Base Boost Spinner
 • 119,-
 • 55cm 35cm 20cm & 2 KG
 • De koffer is uitermate geschikt voor handbagage in het Vliegtuig door de afmetingen en het gewicht. Het TSA-cijferslot zorgt voor een goede en veilige sluiting van de koffer.
koffers
 • Travelz Big Bars Handbagage koffer 55 cm
 • 39,95
 • 55cm 37cm 20cm & 2,6 kg, 35 liter
 • De TravelZ Big Bars is een verademing voor de reiziger. De Big Bars koffer is heerlijk Licht, heeft een internationaal erkend TSA-cijfercombinatieslot, is erg slagvast en met 4 dubbele wielen comfortabel in gebruik, vervaardigd uit Polypropyleen, bezit een luxe interieur met ritsvak en elastisch vak

Ruimbagage op United Airlines vluchten

Als ruimbagage mag je op long haul vluchten altijd 1 koffer zonder toeslag meenemen. Dit zit dus inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Voor een tweede koffer betaal je echter 100 Amerikaanse dollar. Het maximale gewicht van ruimbagage is 23 kilogram. De afmetingen zijn als volgt: maximaal 157 centimeter in lengte, breedte en hoogte. Het kan dus 50 x 30 x 87 centimeter zijn!