Vueling: afmetingen handbagage

Vueling is een Spaanse luchtvaartmaatschappij. Met als thuisbasis Barcelona El Prat Airport en als hubs Madrid Barajas, Parijs Charles-de-Gaulle, Sevilla Airport, Amsterdam Schiphol Airport en Brussels Airport is het een groeiende maatschappij. Opgericht in 2004 bezit de low cost airline iets minder dan 100 Airbus A320 toestellen, er staan bestellingen voor nog eens 100 extra.

De prijsvechter is sinds 2013 eigendom van de International Airlines Group (IAG). Deze luchtvaartmaatschappij is ook al eigenaar van het eveneens Spaanse Iberia, en het Britse British Airways. Vueling opereert als zelfstandige vliegtuigmaatschappij binnen IAG.

Afmetingen van de handbagage (Vueling)

vuelingBij de Spaanse prijsvechter Vueling zijn de maximale afmetingen die je handbagage mag zijn 55 x 40 x 25 centimeter. Het stuk handbagage mag niet zwaarder zijn dan 10 kilogram. Aan de gate zijn ze de mensen van Vueling vrij streng. Is je handbagage groter dan de afmetingen 55 x 40 x 25 of zwaarder dan 10 kilogram, dan betaal je een soort ‘boete' van €35 per te grote of te zware handbagage. Meer informatie over de aanvullende tarieven zijn ook hier te vinden.

Een stuk ruimbagage inchecken kost online tussen de €13 en de €29. Op de luchthaven kost het altijd €35. Zorg er dus voor dat je het online regelt, het is goedkoper en bovendien makkelijker! Ook je ruimbagage heeft maximaal, net als de handbagage, de afmetingen 55 x 40 x 25. Maximale gewicht: 23 kilogram.